неделя, 24 октомври 2010 г.

Прийст Лодърдейл–MVP на втория кръг в НБЛ

Двама от Балкан попадат в топ 5 на втория кръг на НБЛ

Прийст Лодърдейл е най-полезният играч на втория кръг в Националната баскетболна лига. След като бяха изиграни и четирите мача за седмицата стана ясно, че баскетболистът на Черноморец за втори пореден път получава званието MVP. Въпреки че отборът му загуби от Балкан, Пи Ел отново бе на много високо ниво. Той завърши с 30 точки, 12 борби, 4 асистенции и 4 блока. Неговият процент при стрелбата също беше много добър – 14/16 за 2 точки и 2/3 от наказателната линия. Така коефициентът му от 42 е най-висок сред всички състезатели в кръга.

На второ място в класацията е Георги Давидов от съперника на Черноморец – Балкан. Давидов имаше основен принос за победата на тима си, като записа 28 точки и 7 борби. Така неговата полезност е 30 пункта и му отрежда заслуженото място сред най-добрите.

Трети е съотборникът на Лодърдейл в Черноморец Симеон Найденов. Той показа на какво е способен в днешната среща и завърши с 27 точки, 5 борби и 3 откраднати топки. Въпреки че отборът му загуби, Найденов има коефициент от 29 пункта и е вторият българин в класацията за тази седмица.

Четвъртото място се заема от Арън Харпър от Левски. Най-силният играч на "сините" имаше доста проблеми в днешния мач. Той започна добре, след което получи контузия, но се завърна на терена и доигра срещата силно. Той вкара 29 точки срещу Лукойл Академик, като добави и 4 борби за полезност 25.

За последната позиция в класацията са достойни трима баскетболисти, които имат еднакъв коефициент. Първият от тях е Йордан Бозов от Балкан. Той изигра важна роля при победата над Черноморец, като реализира 23 точки и 6 откраднати топки. Брандън Баумън и Травис Питърсън от Лукойл Академик също изиграха добър мач. Питърсън завърши с 14 точки, 9 борби и 3 асистенции, а Баумън добави 10 точки, 15 борби и 3 асистенции срещу Левски. Така и тримата играчи имат коефициент от 24 пункта.

Най-добрият шести играч на кръга е Божидар Аврамов от Лукойл Академик. Той влезе от пейката в дербито срещу Левски и изигра страхотен мач. Със своите 14 точки и 4 асистенции за 24 минути той допринесе за победата на „студентите”. Неговият коефициент от 17 го прави най-добрия резервен играч на кръга.

Най-резултатен във втория кръг е носителят на званието MVP Прийст Лодърдейл. Той оглавява и тази класация със своите 30 точки. Следва го Арън Харпър, който записа 29 точки в актива си.

Лидери по овладени борби са двама баскетболисти – Брандън Баумън от Лукойл Академик и Симеон Илиев от Евроинс Черно море. Те хванаха по 15 отскочили топки, а след тях с по 12 са Лодърдейл и Николай Върбанов от Ямбол.

Лидер по асистенции е плеймейкърът на Черноморец Владимир Маринов. Той подаде 9 точни паса в мача на тима си. Втори в тази класация е Иван Лилов от Рилски спортист, който подаде 8 асистенции.

Най-много топки открадна Йордан Бозов от Балкан. Той успя да пресече 6 атаки на противника. След него се нарежда съотборникът му Джош Гонър, който открадна 4 топки.

Най-полезният Пи Ел заби и най-много „чадъри” в кръга – цели 4. С по 2 го следват Стоян Петков от Ямбол и Никола Трайков от Спартак Плевен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар