неделя, 24 октомври 2010 г.

Балкан измъкна победата в Бургас

Балкан победи Черноморец като гост с 96-93 в последната среща от втория кръг в мъжката НБЛ. Мачът бе равностоен от началото до края, но в последните минути гостите използваха по-големия си опит и надиграха съперника си. Това бе първи успех  за ботевградчани, докато Черноморец записа втора поредна загуба. 
Първата част на срещата бе много равностойна и в нея нямаше откъсвания. Най-голямата разлика, която се получи бе 3 точки в полза на домакините, докато гостите не поведоха с повече от 2. Съвсем логично при такава изравнена игра след първите десет минути резултатът бе 25-25.

През втората част нямаше промяна, като срещата продължи да е така интересна. Ботевградчани поведоха с 4 точки в началото й, но с 5 поред Черноморец излезе напред. Последва нова преднина за Балкан, но този път домакините направиха по-силна серия и дръпнаха с 6 точки при 41-35. Малко след това преднината стигна 8 точки, но до края на полувремето "зелените" намалиха на 3, 47-44.

След почивката гостите вкараха 6 поредни точки и отново поведоха. Черноморец изравни, а до последните две минути на частта никой не успя да се откъсне. Тогава Балкан направи серия от 7-0, докато бургазлии отговориха само с една точка и след третата част гостите водеха със 78-72.

В началото на последната разликата нарастна до 8 точки и се задържа такава в първите три минути. Домакините успяха да намалят до 4, но Балкан пак се откъсна и поведе със 7 при 83-90. Дойде ред и на бургазлии да направят силна серия и след 9 поредни точки излязоха напред при 92-90, малко повече от минута и половина преди края. Гостите изравниха много бързо с два успешни наказателни удара на Джош Гонър, а след грешка на домакините, американецът пак бе фаулиран и пак вкара за 92-94. След това на Христо Захариев бе отсъдено нарушение в нападение, което даде топката на Балкан, а от наказателната линия Йордан Бозов направи разликата 4 точки, около 20 секунди преди края. Последва нарушение срещу Атанас Пенев, който вкара само един наказателен удар, като след него и Георги Давидов бе фаулиран. При разлика от 3 точки в полза на Балкан той пропусна и двата наказателни удара и топката попадна в Пенев, който не успя в опита си да изравни и така гостите спечелиха мача.

Супер мач за победителите изигра Георги Давидов, който завърши с 28 точки и 7 борби. Йордан Бозов се отчете с 23 точки и 6 откраднати топки, докато с 19 точки приключи Джош Гонър.

Втори пореден дабъл дабъл за бургазлии записа Прийст Лодърдейл. Гигантът завърши с 30 точки и 12 борби, докато Симеон Найденов добави 27 точки. Цветелин Иванов вкара 19, всичките през първото полувреме, но това не се оказа достатъчно за успех на черноморци.

В сряда Балкан ще дебютира в ЕВРОХОЛД Балканска лига като гост на Морнар Бар, докато в неделя в мач от лигата приема Рилски спортист. Черноморец пък ще има много трудна задача, тъй като следващият мач на тима е гостуване на шампиона Лукойл Академик.

Пълна статистика от мача 

Няма коментари:

Публикуване на коментар